Ciasto lekko rozwałkować, podsypując uprzednio mąką. Pokroić na kwadraty o boku 12 cm, lekko rozciągnąć w dłoniach i włożyć do kokilek do kremu brûlée lub foremek na muffinki. Spód docisnąć (rogi powinny wystawać na zewnątrz). Ciasto nakłuć widelcem. Kokilki ułożyć na blasze i wstawić na 20-25 minut do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Po upieczeniu wystudzić.
W tym czasie ugotować gęsty budyń – na mleku. Z ½ l mleka odlać mniej więcej trzecią część. Mleko postawić na gazie, dodać masło. Wymieszać. Do szklanki wsypać budyń i cukier. Dokładnie wymieszać i wlać na gotujące się mleko. Podgrzewać, cały czas mieszając, by budyń się nie przypalił. Odstawić do wystudzenia.
Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem. Po łyżce dodać wystudzony budyń. Wstawić do lodówki na kilka minut.
Zimny krem nałożyć do ciasteczek (za pomocą rękawa cukierniczego). Udekorować owocami i miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wielu uważa, iż kuchnia francuska jest najlepsza na świecie. I dałoby się...
Otulony palisadą z biszkoptów;-)
Banany obrać, położyć na talerzu, delikatnie pokroić na plastry. Kiwi obrać, pokroić ...
Mąkę przesiać, wyrobić z masłem (nożem). Dodać cukier i sodę. Zrobić dołek, wybić jaj ...
Najlepszy w całym Cesarstwie był ponoć w restauracji dworcowej prowadzonej przez rodziców Billy Wildera w Suchej koło Żywca;-)