Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka chrzanowa

Opis przygotowania

Z chrzanu odcisnąć wodę, przełożyć do miski. Ananasa i ogórki pokroić w kostkę (ogórki można zetrzeć na tarce jarzynowej), szczypiorek posiekać. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko połączyć z chrzanem. Dodać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 239
Ewa gotuje - odc. nr 239

Zbliżają się święta, więc w domu Ewy zapachnie Wielkanocą. Krzątanina w...

 

Podobne przepisy

Buraczki z czosnkowym winegretem

Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce...

Zupa z kaszą jaglaną

Na wywarze z indyka...

Kluski śląskie z jabłkiem

Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Ugnieść...

Flaczki z boczniaków

Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!

Wróć do listy przepisów