/ Przepisy / Buraczki z czosnkowym winegretem

Opis przygotowania

Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce – wprost do miski. Jabłka umyć i zetrzeć na tarce grubej. Wymieszać.

Przygotować sos. Czosnek wrzucić do moździerza, rozetrzeć z solą. Dodać musztardę, cukier i sok z 1/2 cytryny. Wymieszać. Wtłoczyć oliwę. Wymieszać. Dodać do surówki i odstawić, by się przegryzła. Przed podaniem udekorować posiekanym szczypiorem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 212
Ewa gotuje - odc. nr 212

Tym razem Ewa proponuje kurczaka nadziewanego wątróbką, surówkę z buraczków...

 

Podobne przepisy

Surówka z selera

Seler zetrzeć na tarce jarzynowej...

Minestrone z grillowanych warzyw

Warzywa, za wyjątkiem pomidorów, pokroić na mniejsze kawałki...

Barszcz czerwony ze śmietaną i ziemniakami

Zaskakuje smakiem z powodu wody z... kiszonych ogórków.

Kartoflanka

Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać wywarem...

Wróć do listy przepisów