
Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na suchej patelni. Jeśli jest bardzo chudy, można dolać nieco oliwy. Pod koniec smażenia dorzucić pokrojony w plasterki czosnek, następnie zielony groszek oraz przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Delikatnie wymieszać i wszystko razem podgrzewać przez chwilę. Zestawić z ognia i dodać makaron ugotowany al dente w osolonym wrzątku. Wymieszać, delikatnie potrząsając patelnią. Skropić oliwą. Na talerzu udekorować bazylią oraz płatkami parmezanu.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po świętach należy się nam odrobina kulinarnego wytchnienia. Konieczny...
Filety z obu stron posolić i przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Odstawić. Pr ...
Mięso przepuścić przez maszynkę – do miski...
Mak zaparzyć gorącym mlekiem. Po ok. 30 minutach przepuścić dwa razy przez maszynkę d ...
Ziemniaki i kapustę ugotować w oddzielnych garnkach...