/ Przepisy / Sałatka z czerwonej fasoli

Opis przygotowania

Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Usmażyć na maśle, na mocno rozgrzanej patelni. Przełożyć do miski. Dodać drobno pokrojony por (zmięknie w kontakcie z gorącą pieczarką). Wymieszać z odcedzoną fasolą, majonezem i posiekaną natką pietruszki. W razie potrzeby przyprawić do smaku solą i pieprzem. Udekorować gałązką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 215
Ewa gotuje - odc. nr 215

Po świętach należy się nam odrobina kulinarnego wytchnienia. Konieczny...

 

Podobne przepisy

Miodowe ogórki małosolne

Dodatek do mięs lub sałatek...

Zupa z jarmużu

Warzywa pokroić w kostkę. Przesmażyć w garnku...

Konfitura z cebuli

Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...

Wróć do listy przepisów