ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 215

OPIS ODCINKA

Po świętach należy się nam odrobina kulinarnego wytchnienia. Konieczny jest też przegląd lodówki. Tak więc w kolejnym odcinku „Ewa gotuje” robimy porządek z samym sobą, w kuchni wykorzystujemy to, co zostało po Wielkanocy. Na dobry początek Ewa zaproponuje przygotowanie napoju na bazie miodu i cynamonu, który ponoć ma zbawienny wpływ na nasz organizm – zwłaszcza po świątecznym nadmiarze jedzenia i picia. Następnie szybka sałatka z czerwonej fasoli – jakaś puszka na pewno schowała się w kuchennej szafce. Na danie główne będzie spaghetti razowe z boczkiem i zielonym groszkiem – boczek najpewniej ze święconki. Natomiast jako deser zaskakujące ziemniaczki w karmelu oraz placek kokosowy z ananasem.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Napój miodowo-cynamonowy

Wodę przegotować i ostudzić. Wsypać cynamon, dodać miód...

Sałatka z czerwonej fasoli

Pieczarki obrać i pokroić na plasterki...

Spaghetti z boczkiem i zielonym groszkiem

Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na suchej patelni...

Ziemniaczki w karmelu

Możliwie jak najmniejsze ziemniaki ugotować w mundurkach...

Kokosowiec z ananasem

Mleko zagotować, zmniejszyć ogień i dodać wiórki kokosowe...

Wróć do listy odcinków