Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zakwas na żur

Opis przygotowania

Mąkę razową wsypać do słoja, zaparzyć gorąca wodą, mieszać do uzyskania gęstej masy, po czym zalać letnią wodą i dokładnie wymieszać.

Dodać piętki chleba i czosnek. Przykryć gazą i odstawić w ciepłe, ciemne miejsce na 4-5 dni.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 213
Ewa gotuje - odc. nr 213

Tym razem Ewa ugotuje zupę z kaszą i kapustą pekińską, zrobi też papryki...

 

Podobne przepisy

Zupa z Jasia

Fasolę namoczyć w wodzie - najlepiej przez całą noc. Następnie ugotować

Zupa truskawkowa

Truskawki umyć, usunąć szypułki...

Okroszka

Chłodnik na kwasie chlebowym...

Grochówka z kociołka

Zupa na żywym ogniu!

Wróć do listy przepisów