ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 213

OPIS ODCINKA

Tym razem Ewa ugotuje zupę z kaszą i kapustą pekińską, zrobi też papryki faszerowane jaglanką. Z kolei na deser upiecze sernik orzechowy. Widzowie zobaczą też, jak przygotować zakwas na żur – z myślą o nadchodzących świętach.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Zupa z kaszą jaglaną

Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać...

Papryka z kaszą jaglaną

Na maśle podsmażyć drobno pokrojoną cebulę...

Zakwas na żur

Mąkę razową wsypać do słoja, zaparzyć gorąca wodą...

Sernik orzechowy

Białka oddzielić od żółtek. Z białek, ze szczyptą soli, ubić sztywną pianę...

Wróć do listy odcinków