Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Żeberka w coli z rusztu

Opis przygotowania

Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na kawałki. Oprószyć solą, pieprzem i papryką. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Wymieszać. Tak przygotowane żeberka przełożyć do pojemnika, zamknąć i włożyć do lodówki na 2-3 godziny.

Następnie zalać colą, dodać miód i oliwę. Znów zamknąć i zostawić w marynacie na kolejne kilka godzin.
Piec na ruszcie do momentu, aż mięso zacznie odchodzić od kości (można też upiec je w piekarniku). W trakcie pieczenia smarować marynatą. Podawać z ogórkami małosolnymi i mieszanką sałat z sosem balsamicznym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 166
Ewa gotuje - odc. nr 166

W tym odcinku: żeberka w coli, kapusta a na deser placek z brzoskwinia...

 

Podobne przepisy

Lomo saltado

Flagowe danie peruwiańskiej kuchni chińskiej zwanej chifa!

Racuchy drożdżowe

Drugie danie na słodko!

Gulasz z mięsem mielonym

Wołowo-wieprzowy;-)

Policzki wieprzowe z kociołka

Rozpływają sie w ustach!

Wróć do listy przepisów