Pierś z indyka pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem, oprószyć oregano i bazylią. Przyprawy wetrzeć w mięso. Podsmażyć na patelni na rozgrzanej oliwie.
Dodać posiekaną cebulę, następnie czosnek przeciśnięty przez praskę. Podsmażyć. Pomidory pokroić i przełożyć na patelnię. Całość dusić przez ok. 5 minut, aż do uzyskania sosu.
Zagęścić serkiem mascarpone. Dodać sok z cytryny. Przemieszać.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić i przełożyć na patelnię. Wymieszać i nakładać na głębokie talerze. Udekorować listkami bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Już niedługo Dzień Dziecka, dlatego w tym programi wa przygotuje potrawy...
Pierś indyczą umyć i osuszyć. Następnie przeciąć wzdłuż - tak, by powstał solidny pła ...
Nadobna perlica boczkiem rumianym otulona.
Mięso umyć, osuszyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą i pieprzem. Masło ...
Cielęcinę podzielić na zgrabne kotleciki (ważne, by przy każdym był kawałek kości, bo ...