Pierś z indyka pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem, oprószyć oregano i bazylią. Przyprawy wetrzeć w mięso. Podsmażyć na patelni na rozgrzanej oliwie.
Dodać posiekaną cebulę, następnie czosnek przeciśnięty przez praskę. Podsmażyć. Pomidory pokroić i przełożyć na patelnię. Całość dusić przez ok. 5 minut, aż do uzyskania sosu.
Zagęścić serkiem mascarpone. Dodać sok z cytryny. Przemieszać.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić i przełożyć na patelnię. Wymieszać i nakładać na głębokie talerze. Udekorować listkami bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Już niedługo Dzień Dziecka, dlatego w tym programi wa przygotuje potrawy...
Rybę zamarynować: filety pokroić na dużą kostkę, przełożyć do miski, dodać sos teriya ...
Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty. Warzywa pokroić w talarki...
W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę. Cebulę, boczek oraz czosnek posiekać w k ...
Kiełbasę podzielić na porcje i naciąć...