
Na środku szerszego końca jajka zrobić dość duży otwór. Wytrzepać zawartość. Wydmuszkę wyparzyć. Osuszyć na papierowym ręczniku.
Kurzą pierś ugotować z marchewką i groszkiem (można użyć groszku konserwowego, który wystarczy przelać przez sito). Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Mięso i marchewkę pokroić w kostkę. Do środka każdej wydmuszki włożyć kawałki kurczaka, marchewkę i groszek. W bulionie rozpuścić żelatynę (wg przepisu na opakowaniu). Wystudzić. Zalać wydmuszki. Pozostawić w lodówce do stężenia.
Delikatnie pozbawić skorupki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed nami Wielkanoc! W programie Ewa pokaże jak przyrządzić galaretki...
Domowa pieczeń...
Oliwki zmiksować lub bardzo drobno posiekać. Dodać drobno pokrojoną ostrą papryczkę, ...
Na stolnicę wysypać mąkę, dodać zimne masło z lodówki i wysiekać nożem. Gdy zawartość ...
Drożdże posłodzić, zalać ciepłą wodą, wymieszać i odstawić. Mąkę przesiać...