/ Przepisy / Kanapki z tofu, rukolą i pastą z suszonych pomidorów

Opis przygotowania

Suszone pomidory przełożyć do miksera (wraz z oliwą). Dorzucić czosnek i kawałek ostrej papryczki, wlać ocet balsamiczny, posolić i zmiksować.

Chleb pokroić. Wszystkie kromki posmarować pastą z suszonych pomidorów. Na połowę nałożyć rukolę, plasterki wędzonego tofu i kapary. Przykryć kromkami bez dodatków i zapakować.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 325
Ewa gotuje - odc. nr 325

Tym razem propozycja dla ludzi aktywnych, którzy lubią górskie wędrówki...

 

Podobne przepisy

Modra kapusta z żurawiną

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać wodą...

Buraczki z czosnkowym winegretem

Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce...

Kluski śląskie z jabłkiem

Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Ugnieść...

Lodowa z melonem

Sałatę umyć i poszarpać do miski...

Wróć do listy przepisów