Mrożone truskawki zmiksować i posłodzić, nałożyć do szampanówek, zalać winem musującym, udekorować świeżą miętą.
Uwaga! Do przygotowania sorbetu z mrożonych owoców potrzebny jest mikser o bardzo ostrym nożu. Jeśli nie mamy takiego urządzenia, truskawki trzeba lekko rozmrozić, zmiksować w blenderze, włożyć do zamrażarki na kilka godzin i mieszać od czasu do czasu - aż do powstania odpowiedniej, przypominającej kryształki, konsystencji.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Motywem przewodnim tego programu będzie Święto Zakochanych - Ewa Wachowicz...
Tabliczkę czekolady rozkruszyć. Mleko w proszku przesiać przez sitko. Posiekać około ...
Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać masło oraz cukier puder. Odstawić ...
Białka oddzielić od żółtek, ubić sztywną pianę. Pod koniec utrwalić 4 łyżkami cukru p ...
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli...