/ Przepisy / Clafoutis

Opis przygotowania

Owoce ułożyć w natłuszczonej, okrągłej foremce (np. do tarty).

Jajka wybić do miski. Posłodzić cukrem trzcinowym i dobrze roztrzepać. Dodać mleko i mąkę. Wszystko zmiksować.

Ciastem zalać owoce. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i zapiekać, aż się zrumieni. Udekorować cukrem pudrem. Podawać na ciepło lub na zimno.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 460
Ewa gotuje - odc. nr 460

Choć Ewa uwielbia polską kuchnię i uważa, że jest jedną z najlepszych na...

 

Podobne przepisy

Kisiel jagodowy

Jagody umyć, przełożyć do naczynia, wsypać cukier i przykryć. Dusić 20-25 minut na ma ...

Orzeszki z ciecierzycy

Do chrupania!

Placek tarty

Mąkę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cuki ...

Fale Dunaju

Wiśnie umyć i wydrylować. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucierając wbić po ...

Wróć do listy przepisów