
Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrzątku, przyprawić szczyptą cukru (to dla zachowania koloru) i gotować 3-4 minuty.
Odcedzić. Czosnek przekroić wzdłuż, wyciągnąć ze środka zalążek (bardzo szybko się pali i nadaje potrawie niepotrzebnej goryczy). Wrzucić na patelnię z oliwą, lekko podsmażyć i dodać brokuły.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz przyrządzi cielęcinę w kurkach. Zobaczymy też węgierskie...
Z sałaty wybić głąb. Liście podrzeć. Paprykę wyczyścić, pokroić, dodać do sałaty. Na ...
Zaskakujące połączenie smaku oleju dyniowego, pestek i twarogu...
Znakomite na śniadanie lub jako deser!
Sery ułożyć na folii aluminiowej (każdy na oddzielnym kawałku), uformować „kosz ...