/ Przepisy / Kotlety de volaille

Opis przygotowania

Filety przekroić wzdłuż na pół, nie docinając jednak do końca. Rozłożyć, przykryć folią i delikatnie rozklepać. Oprószyć solą i pieprzem z każdej strony. Na mięsie ułożyć masło. Oprószyć drobno posiekanym koperkiem i zwinąć (podobnie jak gołąbki).

Opanierować w mące, jajkach roztrzepanych z solą, ponownie w mące i jajkach, a na końcu w bułce tartej.

Usmażyć w głębokim tłuszczu.

Podawać z purée i surówką z marchewki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 505
Ewa gotuje - odc. nr 505

W sobotę przed Niedzielą Palmową warto pomyśleć o potrawach, które urozmaicą...

 

Podobne przepisy

Przekładaniec świąteczny

Zapiekanka z kurczaka;-)

Pikantne udka z papryką

Klasyczny eintopf, który przypadnie do gustu miłośnikom ostrych potraw.

Zapiekanka po szwedzku

Z kurczakiem i sosem curry;-)

Chrupiące polędwiczki

Mięso umyć, osuszyć i w razie potrzeby wyczyścić. Następnie podzielić na mniejsze, najlepiej podłużne, kawałki...

Wróć do listy przepisów