Miękkie masło przełożyć do miski i spienić mikserem. Nałożyć na drewnianą deskę – najlepiej zrobić to łyżką, robiąc kleksy. Przyprawić solą. Ułożyć kawałki pstrąga, pokrojone w drobną kostkę ogórki oraz plastry czerwonej cebuli. Otrzeć skórkę z cytryny. Udekorować żurawiną.
Podawać z cząstkami cytryny, oscypkiem, orzechami, winogronami i pieczywem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Pierwszy odcinek ramówki wiosennej Ewa nagra pod Babią Górą, w Zawoi. Na...
W moździerzu wymieszać...
Kiełbaski, pokrojoną w plastry kaszankę i boczek upiec na grillu...
Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!
Przygotować wszystkie składniki - ziemniaki, cebule, pieczarki i pomidory obrać i pok ...