Przygotować wszystkie składniki - ziemniaki, cebule, pieczarki i pomidory obrać i pokroić na plasterki, papryki wyczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w słupki. Naczynie żaroodporne posmarować oliwą.
Na dnie ułożyć połowę ziemniaków, połowę cebuli, paprykę oraz pieczarki. Przyprawić solą i pieprzem. Następnie ułożyć pomidory. Przyprawić roztartym w dłoniach oregano.
Rozłożyć resztę cebuli oraz ziemniaków. Doprawić solą. Wierzch posypać oliwkami. Piec w temp. 200 st. C przez 1 godzinę - do momentu, gdy ziemniaki będą upieczone.
Pod koniec zapiekania posypać startym serem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W "Ewa gotuje" ciąg dalszy kuchni hiszpańskiej. Tym razem Ewa Wachowicz...
Chleb z... kaszy;-) Bez glutenu!
Austriacka wersja doskonale znanego u nas sosu majonezowego.
Świetnie smakują z oliwą i octem balsamicznym!
Jajka ugotować, obrać, przekroić na pół. Żółtka wyjąć, przetrzeć przez sito razem z t ...