/ Przepisy / Sałatka grecka na kozifetce

Opis przygotowania

Z sałaty usunąć głąb (uderzyć o blat, wykręcić). Liście poszarpać do miski. Pomidory pokroić na duże kawałki, wrzucić do miski z sałatą. Dorzucić ogórki – obrane i pokrojone na grube plastry. Z papryki usunąć nasiona, pokroić w pierścienie. Cebulę pokroić w talarki. Ułożyć na ogórkach. Dorzucić oliwki. Na wierzchu ułożyć ser pokrojony w kostkę

Z cytryny wycisnąć sok. Przelać do słoiczka. Posolić. Przyprawić pieprzem. Wlać oliwę. Zamknąć i energicznie wymieszać. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Przelać na sałatkę i od razu podawać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 309
Ewa gotuje - odc. nr 309

Tym razem Ewa odwiedziła Gościniec Banica - gospodarstwo agroturystyczne...

 

Podobne przepisy

Krem z dyni i papryki

Dynię przekroić na pół, wydrążyć, pokroić na ósemki. Ułożyć na blasze...

Ziemniaki po irlandzku

Z boczkiem i serem cheddar...

Pasta z bakłażana

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...

Zielone szparagi w szynce

W sezonie na szparagi to pozycja obowiązkowa.

Wróć do listy przepisów