Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i posiekać.
Z awokado usunąć pestkę (naciąć dookoła niej, oddzielić połowę owocu, wbić nóż, przekręcić i wyjąć). Miąższ wydobyć łyżką i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać z jajkami. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.
Wlać oliwę, dodać majonez. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić listki kolendry. Wymieszać.
Podawać do pieczywa.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
To już czterechsetny, jubileuszowy odcinek „Ewa gotuje“! A...
Masło zbrązowić na patelni. W maśle przesmażyć ryż. Jak się zeszkli, przełożyć do gar ...
Kiełbaski, pokrojoną w plastry kaszankę i boczek upiec na grillu...
Latynoska przystawka z zawojską rybą;-)
Świetne solo oraz jako dodatek...