Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gomasio - sól sezamowa

Opis przygotowania

Sól uprażyć na suchej patelni. Dodać sezam, wymieszać i na małym ogniu prażyć przez 10 minut. Utrzeć w moździerzu. Przełożyć do słoiczka. Przechowywać w lodówce. Używać jako przyprawy do potraw.

Z awokado usunąć pestkę, łyżką wyjąc miąższ. Pokroić w plastry i ułożyć na pieczywie. Skropić sokiem z cytryny i przyprawić gomasio. Obok ułożyć przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 400
Ewa gotuje - odc. nr 400

To już czterechsetny, jubileuszowy odcinek „Ewa gotuje“! A...

 

Podobne przepisy

Łosoś w trocinach wędzony

Na patelnię wsypać trociny, przykryć folią aluminiową, ponakłuwać. Surową rybę oprósz ...

Pasta z karpia

Cebulę obrać, następnie zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem...

Carpaccio z półgęska

Polska gąska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...

Koktajl z kiwi, bananów i pomarańczy

Solidny zastrzyk witamin!

Wróć do listy przepisów