Herbatniki rozdrobnić, dodać roztopione masło z miodem. Przełożyć na dno formy do tarty (lub tortownicy o średnicy 27-28 cm). Schłodzić w lodówce.
Odlać ½ szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem waniliowym i osłodzić do smaku. Do zimnego mleka dodać mąkę i żółtka, roztrzepać i wlać na gorące mleko. Zagotować mieszając.
Do gotowego budyniu dodać masło. Mieszać, aż się rozpuści. Przestudzić. Wyłożyć na spód i udekorować owocami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W pierwszym po przerwie wakacyjnej odcinku Ewa zaprosi widzów do swej kuchni...
Idealne do popołudniowej kawy lub na wypad za miasto...
Jajka wybić do miski, posolić i zacząć ubijać. Stopniowo dodać cukier...
Na spód szklanki dać trochę pokrojonych w plastry truskawek...
Czekoladowe, bezglutenowe;-) Kakao, banan i awokado...