/ Przepisy / Czekoladowe mini-serniczki

Opis przygotowania

Czekoladę pokruszyć na mniejsze kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej.

Masło utrzeć z cukrem i jajkami. Następnie dodać przestudzoną czekoladę. Zmiksować. Wmieszać mąkę. Masę czekoladową wlać do połowy foremek na muffinki.

Zmielony twaróg zmiksować z jajkami, cukrem oraz miąższem z laski wanilii. Masę serową nałożyć na masę czekoladową.

Muffinki piec w temp. 160 st. C przez ok. 40 minut.

Wypestkowane wiśnie zasypać cukrem i ugotować. Dodać mąkę ziemniaczaną, rozprowadzoną w zimnej wodzie (½ szklanki). Płyn powoli wlać do wiśni, szybko wymieszać i zagotować.

Przestudzone muffinki wyjąć z foremek, na talerzyku polać sosem wiśniowym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 190
Ewa gotuje - odc. nr 190

Już niedługo Dzień Dziecka, dlatego w tym programi wa przygotuje potrawy...

 

Podobne przepisy

Piramida limonkowa

Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli na sztywno. Utrwalić cukrem - miks ...

Ciasto warzone

Mleko zagotować. Jajka wbić do garnka, wlać śmietanę, zmiksować...

Ciasto borówkowe

Mąkę przesiać na schłodzoną stolnicę (najlepsza jest marmurowa lub zimny kamienny bla ...

Wróć do listy przepisów