/ Przepisy / Polędwiczki z warzywami

Opis przygotowania

Polędwiczkę pokroić w plastry i delikatnie rozbić. Z jednej strony przyprawić solą i pieprzem.

Olej wymieszać z musztardą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posmarować mięso. Przełożyć do zamykanego naczynia i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Marchewkę i paprykę pokroić w słupki, cebulę w piórka. Ułożyć na zamarynowanych plastrach wieprzowiny i zwinąć w rulon. Spiąć wykałaczką i upiec na ruszcie. Roladki można też nabić na patyczki do szaszłyków.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 395
Ewa gotuje - odc. nr 395

W pierwszym po przerwie wakacyjnej odcinku Ewa zaprosi widzów do swej kuchni...

 

Podobne przepisy

Cukinie faszerowane

Cukinie umyć. Jedną przekroić wzdłuż na pół, drugą pokroić w plastry przypominające gotowe sushi...

Kisz z łososiem i brokułami

Tarta w wersji wytrawnej.

Roladki a'la caprese

Mięso pokroić na plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...

Fettuccine z pancettą i pecorino

Makaron po rzymsku!

Wróć do listy przepisów