/ Przepisy / Chłodnik ogórkowy z cukinią

Opis przygotowania

Ogórki i cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej. Przełożyć do garnka. Dorzucić posiekany koperek, szczypiorek, czosnek, szalotki i rzodkiewki. Przyprawić solą. Wlać kefir i wodę z ogórków, dodać jogurt i wymieszać. Wstawić do lodówki na minimum godzinę.

Przed podaniem przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać z pokrojonym pstrągiem wędzonym. Można dorzucić kostki lodu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 395
Ewa gotuje - odc. nr 395

W pierwszym po przerwie wakacyjnej odcinku Ewa zaprosi widzów do swej kuchni...

 

Podobne przepisy

Rosół na jagnięcinie

Rosół nieco inaczej, bo na... jagnięcinie!

Barszcz czerwony

Buraki obrać i pokroić na kawałki, zalać letnią, wcześniej przegotowaną wodą, dodać k ...

Zupa szczawiowa

Lekko kwaśna i wyjątkowo smaczna;-)

Krupnik z guglami

Przepis z Podlasia;-)

Wróć do listy przepisów