/ Przepisy / Chłodnik ogórkowy z cukinią

Opis przygotowania

Ogórki i cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej. Przełożyć do garnka. Dorzucić posiekany koperek, szczypiorek, czosnek, szalotki i rzodkiewki. Przyprawić solą. Wlać kefir i wodę z ogórków, dodać jogurt i wymieszać. Wstawić do lodówki na minimum godzinę.

Przed podaniem przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podawać z pokrojonym pstrągiem wędzonym. Można dorzucić kostki lodu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 395
Ewa gotuje - odc. nr 395

W pierwszym po przerwie wakacyjnej odcinku Ewa zaprosi widzów do swej kuchni...

 

Podobne przepisy

Pomidorówka dla dzieciaka

Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...

Zupa borówkowa

Borówki przepłukać na sicie, wrzucić do garnka, zalać wodą...

Cebulowa na winie czerwonym

Zupa na czerwonym winie i czerwonej cebuli...

Węgierska gulaszowa

Smak C.K. kuchni w jednym kociołku!

Wróć do listy przepisów