/ Przepisy / Zapiekanka warzywna z jajem

Opis przygotowania

Na dużej patelni z odpinaną rączką rozgrzać oliwę. Wrzucić marchewkę pokrojoną w słupki. Gdy się podsmaży, dodać posiekaną cebulę. Dorzucić brokuły (duże różyczki podzielić na pół), pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w półplasterki cukinię.

Jajka wybić do miski, przyprawić solą, pieprzem i roztartym w dłoniach oregano. Roztrzepać i przelać na warzywa. Zetrzeć trochę sera i na 8 minut wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C. Można też przykryć i zostawić na kuchence.

Po zapieczeniu udekorować listkami bazylii.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 384
Ewa gotuje - odc. nr 384

Z nadejściem wiosny Ewa przygotuje potrawy bezmięsne i lekkostrawne. Na...

 

Podobne przepisy

Sok z owoców i warzyw

Składniki zmiksować lub wycisnąć...

Barszcz czerwony ze śmietaną i ziemniakami

Zaskakuje smakiem z powodu wody z... kiszonych ogórków.

Zupa z suszonych pomidorów

Pomidorówka - też mi coś... Ta jest niezwykła!

Modra kapusta z żurawiną

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać wodą...

Wróć do listy przepisów