Pomidory wyjąć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek posiekać i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dorzucić pomidory i młody groszek w strąkach.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Odcedzić, zahartować zimną wodą i przełożyć na patelnię z sosem. Wymieszać. Na wierzch poszarpać mozzarellę. Udekorować bazylią.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Z nadejściem wiosny Ewa przygotuje potrawy bezmięsne i lekkostrawne. Na...
Z cytryny wycisnąć sok, rozpuścić w nim miód (do glazurowania najlepsze są miody jasn ...
Żeberka przyprawić solą, pieprzem i papryką (można odstawić na 2 godziny). Następnie ...
Z kociołka;-)
Nóżki natrzeć solą, świeżo zmielonym pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. ...