Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Surówka z selera

Opis przygotowania

Seler zetrzeć na tarce jarzynowej (o dużych oczkach). Skropić sokiem z ½ cytryny, posolić i wymieszać. Jabłko dobrze umyć, naciąć i również zetrzeć na tarce. Wymieszać z selerem.

Dodać namoczoną i odsączoną żurawinę oraz śmietanę. Wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 211
Ewa gotuje - odc. nr 211

Tym razem Ewa zaprasza na doskonałe polędwiczki wieprzowe w sosie porowym,...

 

Podobne przepisy

Chłodnik po warszawsku

Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...

Zupa szpinakowa

Z jajkiem poszetowym...

Flaczki z boczniaków

Barowy klasyk - w moim wydaniu zamiast flaków są boczniaki!

Sałatka kolorowa

Z melonem i winogronami;-)

Wróć do listy przepisów