Z cebul odciąć korzonki, warzywa ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 240 st. C.
Po upieczeniu przełożyć na talerzyk, rozciąć, przyprawić solą i pieprzem. Skropić oliwą i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż przed Dniem Kobiet Ewa odwiedzi górali w Beskidzie Makowskim, aby dowiedzieć...
Polska gąska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...
Przygotować wszystkie składniki - ziemniaki, cebule, pieczarki i pomidory obrać i pok ...
Cieciorkę odcedzić, zmiksować. Jeśli będzie zbyt sucha, dolać odrobinę zalewy z puszk ...
Cebule pokroić, zalać 2 1/2 l wody, posolić, dodać 3 łyżki cukru. Postawić na ku ...