
Jajka rozkłóić z mlekiem, przyprawić solą (w wersji wytrawnej można dodać pieprz). Pieczywo zanurzyć w masie jajecznej, usmażyć na maśle - z dwóch stron.
Serwować z dodatkami - wedle uznania, np. z serem żółtym i ketchupem, powidłami lub dżemem morelowym.
Aby uatrakcyjnić potrawę można nadać tostom różne kształty, przykładowo wycinając z pieczywa krążki za pomocą pierścienia.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przepisy na Dzień Matki - wyśmienite tosty francuskie na śniadanie do łóżka,...
Pstrąg i halibut!
Do jogurtu dodać przeciśnięty czosnek i drobno posiekaną miętę...
Marchewki pokroić na niewielkie kawałki, kalarepę w plastry. Z kalafiora i brokułu od ...
Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z masłem i ...