Mięso przełożyć do miski. Natrzeć solą, pieprzem i papryką. Skropić olejem ryżowym. Przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Marchewki obrać i też pokroić. Naczynie do zapiekania natłuścić masłem klarowanym. Wsypać pokrojone warzywa, cukinie i mini-kukurydze oraz ryż. Wymieszać.
Na wierzchu ułożyć zamarynowane podudzia. Wlać wodę.
Przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec przez godzinę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wrzesień Ewa spędziła w mieście, więc z radością wraca w Beskidy. Zabiera...
Tradycyjna, polska potrawa nadziana typowo po włosku...
Gorczycę, pieprz, ziele angielskie i jałowiec uprażyć na patelni. Wsypać do 2 1/2 l w ...
Brokuł i kalafiora podzielić na cząstki, pora pokroić na 3-centymetrowe kawałki. Wszy ...
Pieczarki obrać i drobno pokroić. Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać ...