
Mięso przełożyć do miski. Natrzeć solą, pieprzem i papryką. Skropić olejem ryżowym. Przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Marchewki obrać i też pokroić. Naczynie do zapiekania natłuścić masłem klarowanym. Wsypać pokrojone warzywa, cukinie i mini-kukurydze oraz ryż. Wymieszać.
Na wierzchu ułożyć zamarynowane podudzia. Wlać wodę.
Przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec przez godzinę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wrzesień Ewa spędziła w mieście, więc z radością wraca w Beskidy. Zabiera...
Cielęcinę pokroić w kostkę (jak na gulasz). Do plastikowego worka wsypać mąkę, wrzuci ...
Mięso pokroić na plastry, przykryć folią spożywczą, lekko rozbić tłuczkiem. Oprószyć ...
Opcja wege!
Filety podzielić na kawałki mniej więcej wielkości plastra pomidora. Oprószyć solą i ...