/ Przepisy / Podudzia kurczaka na ryżu z warzywami

Opis przygotowania

Mięso przełożyć do miski. Natrzeć solą, pieprzem i papryką. Skropić olejem ryżowym. Przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.

Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Marchewki obrać i też pokroić. Naczynie do zapiekania natłuścić masłem klarowanym. Wsypać pokrojone warzywa, cukinie i mini-kukurydze oraz ryż. Wymieszać.

Na wierzchu ułożyć zamarynowane podudzia. Wlać wodę.

Przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec przez godzinę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 369
Ewa gotuje - odc. nr 369

Wrzesień Ewa spędziła w mieście, więc z radością wraca w Beskidy. Zabiera...

 

Podobne przepisy

Gęsie udka w sosie śliwkowym

Z sokiem jabłkowym i sosem sojowym...

Pierogi z bobem

Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...

Łosoś w jarzynach

Jarzyny posiekać w „makaronik” (czyli drobne słupki czy też paseczki, zwa ...

Pieczony filet z pstrąga

Ryba z samego serca Ojcowskiego Parku Narodowego;-)

Wróć do listy przepisów