Do rondelka wsypać ksylitol, wlać mleko, dodać olej kokosowy i ekstrakt waniliowy. Podgrzewać, aż ksylitol się rozpuści. Odstawić do wystudzenia.
W misce połączyć mąkę kokosową, skrobię, sodę i nasiona chia. Dodać do wystudzonej masy i dokładnie wymieszać. Dorzucić drobno pokrojoną czekoladę oraz żurawinę i ponownie wymieszać. Gdyby ciasto było zbyt rzadkie, dodać więcej mąki.
Za pomocą łyżki nałożyć ciasto na blachę wyścieloną papierem do pieczenia, formując ciasteczka.
Piec przez 20-25 minut w temp. 180 st. C. Odstawić do wystudzenia.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wrzesień Ewa spędziła w mieście, więc z radością wraca w Beskidy. Zabiera...
Z marmoladą różaną...
Żółtka utrzeć z cukrem. Mąkę przesiać, posiekać nożem z masłem. Dodać utarte żółtka, ...
Wiśnie umyć i wydrylować. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucierając wbić po ...
Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę maślanki i cien ...