
Bataty i marchewkę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle. Po chwili dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, dodać pokrojony w plastry czosnek i suszone pomidory. Wymieszać. Zalać wywarem jarzynowym. Przykryć i gotować do miękkości.
Następnie przyprawić startym imbirem, dodać masło orzechowe i zmiksować. Doprawić do smaku solą i kolorowym pieprzem.
Na talerzu udekorować świeżą kolendrą oraz papryczką chili. Podawać z grzankami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wrzesień Ewa spędziła w mieście, więc z radością wraca w Beskidy. Zabiera...
Dynię rozkroić, usunąć pestki. Odciąć kilogramowy kawałek, obrać ze skóry, pokroić w ...
Z makaronem i gęstą śmietaną;-)
Tradycyjna potrawa z Toskanii...
Włoszczyznę (jak do rosołu) zalać zimną wodą i gotować do miękkości, bacząc, by się n ...