
Składniki na kruszonkę wysiekać i zagnieść. Włożyć do woreczka i wstawić do zamrażarki na ½ godziny.
Wszystkie składniki ciasta przełożyć do miski, zachowując kolejność z przepisu. Ubić widelcem (można użyć miksera – będzie szybciej).
Wylać na blaszkę i ułożyć owoce. Posypać kruszonką.
Piec przez ok. 1 godz. w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu można udekorować cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów do nowej kuchni – w drewnianym domu...
Śliwki zalać 100 ml sherry. Odstawić na noc. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, przesmaż ...
Masło utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać przesianą mąkę, wymieszaną uprzednio z kakao ...
Kaszę wsypać na sito i porządnie wypłukać...
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać olej, mąkę przesianą z proszkiem do pi ...