/ Przepisy / Zupa ekonomiczna

Opis przygotowania

Kaszę i groch wsypać do garnka, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalać wodą, posolić i przyprawić tymiankiem oraz liściem laurowym. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Mniej więcej po godzinie gotowania wlać piwo i gotować jeszcze przez ok. 20 minut. Przed podaniem zakwasić octem. Na talerzu udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 361
Ewa gotuje - odc. nr 361

Tym razem Ewa opowie o potrawie, którą przed laty jadano na ulicach oraz...

 

Podobne przepisy

Zupa z suszonych pomidorów

Pomidorówka - też mi coś... Ta jest niezwykła!

Zupa kurkowa

W sezonie grzybowym pozycja obowiązkowa! Pyszna zupa z kurkami, boczkiem i ziemniakami.

Rosół z fasolą i farfelkami

Pożywny bulion "z wkładką" zwany jest żydowską aspiryną.

Zupa cebulowa

Cebulę pokroić w półplasterki. Masło roztopić w garnku...

Wróć do listy przepisów