
Filet oprószyć solą i pieprzem od strony bez skóry. Pietruszkę posiekać, przełożyć do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, miód, oliwę i sok z pomarańczy. Posolić i wymieszać.
Ananasa obrać i pokroić w plastry, łososia na mniejsze kawałki. Na arkuszu folii aluminiowej (jeśli jest cienka trzeba wziąć dwa kawałki) ułożyć plasterek ananasa, na ananasie rybę. Filet pokryć sosem pietruszkowym. Zawinąć. W podobny sposób przygotować wszystkie kawałki łososia. Upiec na ruszcie (10-15 minut).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kuchni Ewa uwielbia sezonowość, więc gdy tylko pojawią się nowalijki,...
W stylu tex-mex!
Zamrożony bób wsypać do osolonego wrzątku i gotować do miękkości przez 10-15 minut...
Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać roztrzepane jajko, drobno posieka ...
Solidny kawał indyczej piersi pokroić w poprzek włókien na centymetrowe plastry. Mięs ...