/ Przepisy / Roladki wołowe z rusztu

Opis przygotowania

Mięso rozciąć tak, by powstał możliwie jak największy płat. Przyprawić solą i pieprzem, oprószyć oregano, nałożyć drobno posiekany czosnek oraz szalotkę.

Ułożyć plastry boczku, a na boczku ser żółty. Zwinąć roladę. Związać dratwą (co 2-3 cm zrobić pętelkę). Przy każdym sznurku wbić patyczek do szaszłyka i pokroić w plastry (ciąć między pętlami). Skropić olejem i upiec na ruszcie (3-4 minuty z każdej strony, następnie mięso powinno odpocząć).

Rzodkiewkę pokroić w słupki, ułożyć na sałacie i polać sosem winegret.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 360
Ewa gotuje - odc. nr 360

W kuchni Ewa uwielbia sezonowość, więc gdy tylko pojawią się nowalijki,...

 

Podobne przepisy

Bryzol ze stolicy

Mięso delikatnie rozklepać dłonią. Przyprawić z obu stron...

Spaghetti bolognese

Marchew i łodygi selera naciowego pokroić w kostkę, przesmażyć na rozgrzanej oliwie. ...

Sznycle ziemniaczane z kaszanką

Wyglądają jak kotlety, a w środku kartofle i... kiszka;-)

Gęsie nóżki z kaszotto

Nóżki oprószyć solą. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem...

Wróć do listy przepisów