/ Przepisy / Schab z jabłkiem

Opis przygotowania

Kotlety przykryć folią spożywczą, rozbić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem oraz chili. Mąkę wymieszać z łyżeczką słodkiej papryki, obtoczyć w niej mięso. Na patelni rozgrzać smalec i usmażyć bitki na złoty kolor. Przełożyć na talerz.

Na tłuszcz po smażeniu mięsa wrzucić cebulę posiekaną w kostkę. Po chwili dodać posiekany czosnek. Następnie pokrojone pieczarki. Przyprawić tymiankiem, szałwią i oregano. Dodać jabłko pokrojone w kostkę, podlać sokiem jabłkowym. Zagęścić śmietaną, zahartowaną odrobiną gorącego sosu z patelni. Wymieszać. Włożyć obsmażony wcześniej schab. Przykryć i dusić na małym ogniu przez około 20 minut. Podawać z surówką z buraczków.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 184
Ewa gotuje - odc. nr 184

Bohaterem tego odcinka będzie burak. Ewa przygotuje z niego ciekawą przystawkę...

 

Podobne przepisy

Indyk w wermucie

Piersi natrzeć solą i tymiankiem, przyprawić pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron n ...

Jagnięcina i karkówka z grilla

Solidna porcja mięsiwa...

Antrykot z rusztu

Wołowina!

Kurczak na bogato

Jeść po krakowsku znaczy tyle, co smacznie i do syta!

Wróć do listy przepisów