
Połówki gruszek wydrążyć, uważając przy tym, by delikatne owoce się nie rozpadły.
Do miseczki wsypać prażone pestki dyni, prażone ziarna słonecznika oraz żurawinę. Dodać trochę miodu, wymieszać i nałożyć do gruszek. Na wierzchu ułożyć ser kozi.
Wstawić do piekarnika z funkcją grillowania, rozgrzanego do 180 st. C. Zapiekać, aż ser się zezłoci.
Talerzyk udekorować roztopioną czekoladą. Ułożyć połówki gruszek i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa odwiedzi gospodarstwo agroturystyczne na obrzeżach...
Mąkę przesiać na stolnicę - tak, by powstał kopiec. Dodać zimne masło i cukier puder. ...
Drożdże wymieszać z cukrem. Odstawić. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysieka ...
Bez mascarpone i Amaretto, za to z wiejską śmietaną i żubrówką...
Mąkę ze smalcem wyrobić nożem (placek na smalcu będzie bardziej kruchy). Dodać cukier ...