
Połówki gruszek wydrążyć, uważając przy tym, by delikatne owoce się nie rozpadły.
Do miseczki wsypać prażone pestki dyni, prażone ziarna słonecznika oraz żurawinę. Dodać trochę miodu, wymieszać i nałożyć do gruszek. Na wierzchu ułożyć ser kozi.
Wstawić do piekarnika z funkcją grillowania, rozgrzanego do 180 st. C. Zapiekać, aż ser się zezłoci.
Talerzyk udekorować roztopioną czekoladą. Ułożyć połówki gruszek i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa odwiedzi gospodarstwo agroturystyczne na obrzeżach...
Biało-czerwone, a więc zarówno dla druhów z OSP i PSP, jak i na święta państwowe...
Jeden z bardziej znanych deserów z Ameryki!
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, wmieszać pozostałe składniki. Ciasto po ...
Mąkę przesiać, posolić. Dodać masło, wysiekać (całość powinna przypominać bułkę tartą ...