W boczku zrobić niewielkie otwory i wcisn±ć w nie z±bki czosnku. Przełożyć do naczynia do zapiekania, podlać piwem, wrzucić li¶cie laurowe, przykryć i na kuchence dusić do miękko¶ci.
Buraki obrać i ugotować w wodzie z sol± i cukrem. Wystudzić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać masło. Wsypać m±kę i zrobić zasmażkę. Dodać tarte buraczki. Wymieszać. Zakwasić sokiem z cytryny. Posolić do smaku. Przyprawić ¶woeżo mielonym pieprzem.
Ziemniaki ugotować i odcedzić. Dodać oliwę smakow±. Ugnie¶ć.
Boczek przełożyć na deskę. Zabielić i zagę¶cić ¶mietan± wymieszan± z m±k±. Wymieszać i zagotować. Dodać musztardę, ¶wieżo starty chrzan i miód.
Boczek podawać z tłuczonymi ziemniakami, buraczkami i sosem w sosjerce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa odwiedzi gospodarstwo agroturystyczne na obrzeżach...
Mięso pokroić w ¶redniej wielko¶ci kostkę. Oprószyć m±k± i wrzucić do oleju rozgrzane ...
Delikatny filet z brzoskwiniami i ryżem;-)
Schab umyć, osuszyć. Składniki marynaty wymieszać i dokładnie obtoczyć ni± mięso ...
Filety rozmrozić, przyprawić sol±, oprószyć ¶wieżo zmielonym pieprzem i skropić oliw± ...