Mięso pokroić na plastry. Przykryć folią i mocno rozbić (cieniej niż na schabowe). Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Natrzeć czosnkiem – tylko jedną stronę.
Nałożyć plastry mozzarelli oraz suszone pomidory. Zwinąć roladki. Spiąć wykałaczkami lub szpadkami do zrazów. Obsmażyć na mocno rozgrzanym maśle lub smalcu. Przykryć i upiec w piekarniku – w temp. 180 st. C (30-45 minut).
Podawać z makaronem z czerwonym sosem pesto. Makaron ugotować al dente. Przełożyć na patelnię z rozgrzaną oliwą. Dodać pesto. Wymieszać. Potrawę udekorować listkami bazylii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ten odcinek inspirowany jest kuchnią włoską. A ponieważ w programie Ewa...
Koguta podzielić na kawałki, oprószyć solą i grubo mielonym pieprzem, zostawić na pół ...
Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na maśle. Mięso przepuścić przez maszynkę ...
Na stolnicy usypać kopczyk z mąki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...
Przygotować marynatę. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą i pieprzem. W ...