Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Cappuccino pomidorowe

Opis przygotowania

Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku na mocno rozgrzanym maśle. Dodać posiekaną cebulę, po chwili dorzucić pokrojony czosnek. Wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. Wlać bulion, przykryć i gotować do miękkości. Dolać przecier. Zmiksować. Przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.

Mleko zagotować i spienić trzepaczką.

Zupę nalać do filiżanek. Nałożyć spienione mleko. Udekorować papryką słodką oraz bazylią.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 290
Ewa gotuje - odc. nr 290

Ten odcinek inspirowany jest kuchnią włoską. A ponieważ w programie Ewa...

 

Podobne przepisy

Konfitura z cebuli

Dodatek do knedli, pierogów lub pieczeni...

Placki z cebuli

Znakomicie smakują z kwaśną śmietaną lub z... kiełbasą z pstrąga!

Sałatka kolorowa

Z melonem i winogronami;-)

Szparagi z szynką i parmezanem

Na przystawkę lub drugie danie...

Wróć do listy przepisów