ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 226

OPIS ODCINKA

W programie zobaczymy jak przygotować meksykańską tortillę na mące gryczanej, pastę z fasoli Piękny Jaś oraz babkę na mące migdałowej i mące ziemniaczanej. Będzie też danie główne – tataki wołowe, chutney z winogron oraz purée z zielonego groszku.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Tortilla gryczana

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól i chili...

Pasta z Jasia

Fasolę namoczyć (najlepiej przez całą noc), wymienić wodę i ugotować do miękkości...

Tataki wołowe

Winogrona umyć. Papryczkę chili posiekać...

Migdałowa babka winna

Miękkie masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na puszystą masę...

Wróć do listy odcinków