ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 218

OPIS ODCINKA

Ostatnio w naszych mediach sporo było hałasu w związku z wędzeniem wędlin. – Trudno nie zająć stanowiska w tej sprawie! Dlatego też w kolejnym odcinku programu Ewa pokaże, jak domowym sposobem uwędzić szynkę, karczek i boczek. Do wędlin zrobi sałatki - wiosenną i kolorową. Na deser będzie słodka klasyka w nowoczesnym wydaniu – tiramisu oraz tort hiszpański w pucharkach.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Domowe wędzonki

Przygotować solankę. Do wody wsypać sól, saletrę i cukier...

Sałatka wiosenna

Do szklanej miski przełożyć poszatkowaną kapustę pekińską...

Sałatka kolorowa

Umyte sałaty poszarpać do szklanej miski...

Tiramisu w pucharku

Żółtka wybić do miski. Dodać cukier...

Hiszpan w szkle

Do pucharków pokruszyć bezy...

Wróć do listy odcinków