ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 217

OPIS ODCINKA

Tym razem Ewa zrobi pikantną zupę pieczarkową, zapiekaną pod ciastem francuskim. Na danie główne będzie wieprzowina a’la Wellington, czyli delikatna polędwiczka pieczona w boczku oraz… cieście francuskim. Do wieprzowiny pani Ewa poda sałatę z domowym sosem winegret. Z kolei na deser upiecze croissanty. Tak więc „cichym bohaterem” odcinka będzie ciasto francuskie!

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Pieczarkowa pod ciastem francuskim

Cebulę drobno posiekać. Zeszklić w garnku na maśle...

Wieprzowina a'la Wellington

Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach...

Sałata z domowym winegretem

Sałaty przełożyć do miski...

Croissanty

Okrągły placek ciasta francuskiego na croissanty podzielić na 6 równych części...

Wróć do listy odcinków