ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 219

OPIS ODCINKA

Późną wiosną mamy już całkiem spory wybór świeżych warzyw. Dlatego też w ostatnim przed wakacjami premierowym odcinku programu Ewa zaprosi na doskonały chłodnik ogórkowy z wędzonym łososiem i jajkiem przepiórczym. Na danie główne będzie tradycyjny sznycel po wiedeńsku, czyli bardzo cienko rozbity kotlet cielęcy w panierce z bułki tartej. Natomiast po obiedzie Ewa poda serniczki z truskawkami.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Chłodnik ogórkowy

Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach...

Wiener Schnitzel

Mięso naciąć z dwóch stron i rozłożyć...

Serniczki z truskawkami

Jajka wybić do miski, zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym...

Wróć do listy odcinków