ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 214

OPIS ODCINKA

W Wielką Sobotę potrawy typowo świąteczne. Wielkanocną krzątaninę Ewa zacznie od ugotowania staropolskiego żurku na zakwasie żytnim i białej kiełbasie. Na danie główne poda kaczkę pieczoną w całości, z farszem jabłkowo-pomarańczowym. Do tego będą obowiązkowe na świątecznym stole domowe buraczki z chrzanem. A po obiedzie wielkanocny mazurek – z kajmakiem i masą czekoladową.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na ipla.tv
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Żurek wielkanocny

Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na maśle w wysokim garnku...

Kaczka świąteczna

Sprawioną kaczkę przyprawić solą i pieprzem...

Ćwikła z chrzanem

Buraki obrać, ugotować...

Mazurek

Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać ugotowane żółtka...

Wróć do listy odcinków