/ Przepisy / Sałatka z czerwonej fasoli

Opis przygotowania

Pieczarki obrać i pokroić na plasterki. Usmażyć na maśle, na mocno rozgrzanej patelni. Przełożyć do miski. Dodać drobno pokrojony por (zmięknie w kontakcie z gorącą pieczarką). Wymieszać z odcedzoną fasolą, majonezem i posiekaną natką pietruszki. W razie potrzeby przyprawić do smaku solą i pieprzem. Udekorować gałązką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 215
Ewa gotuje - odc. nr 215

Po świętach należy się nam odrobina kulinarnego wytchnienia. Konieczny...

 

Podobne przepisy

Sałata z granatem i awokado

Z sałaty wybić głąb, liście poszarpać do miski...

Cymes

Cymesem nazywamy coś nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...

Minestrone z grillowanych warzyw

Warzywa, za wyjątkiem pomidorów, pokroić na mniejsze kawałki...

Lodowa z melonem

Sałatę umyć i poszarpać do miski...

Wróć do listy przepisów