/ Przepisy / Ziemniaczki w karmelu

Opis przygotowania

Możliwie jak najmniejsze ziemniaki ugotować w mundurkach (w osolonym wrzątku), wystudzić i obrać ze skóry. Cukier wsypać do garnka, podgrzać. Gdy zrobi się karmel, obtoczyć w nim ziemniaczki (powinna powstać chrupiąca skórka).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 215
Ewa gotuje - odc. nr 215

Po świętach należy się nam odrobina kulinarnego wytchnienia. Konieczny...

 

Podobne przepisy

Krem z ziemniaków i pora

Z wędzonym łososiem;-)

Sałata z cytrusami

Smacznie, zdrowo i kolorowo...

Pasztet z soczewicy

Znakomita przystawka na wigilijną wieczerzę!

Sałatka ziemniaczana z marynowanymi karczochami

Z sosem na bazie pietruszkowego pesto!

Wróć do listy przepisów