Orzechy laskowe uprażyć w piekarniku i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera. Dodać czosnek. Zmielić. Posolić, dorzucić rukolę i bazylię. Zmiksować. Wlać oliwę i wymieszać na wolnych obrotach.
Jeśli pesto chcemy dłużej przechowywać, trzeba przełożyć je do zamykanego naczynia, zalać oliwą, przykryć i włożyć do lodówki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę borówkową. Będzie też makaron z indykiem,...
Ser kozi pokroić na kawałki. Przełożyć do miski. Dodać oliwki odsączone z zalewy i or ...
Limonkę pokroić na „ósemki”. Rozgnieść z cukrem. Dodać świeżą miętę. Zala ...
Doskonale smakuje z rzeżuchą!
Awokado rozkroić, usunąć pestkę. Łyżką wyjąć miąższ i pokroić na drobne kawałki. Prze ...